Halloween in Barcelona – mix van catalaanse tradtie en feest

Wanneer: Maandag 31 oktober 2011
Waar: in veel bars en hotels in Barcelona
Voor wie: voor iedereen die plezier en een geweldige tijd wil hebben
Volg dit event op Facebook!

Halloween in Barcelona wordt elk jaar groter. Locals houden vaak feestjes thuis met vrienden of gaan naar één van de vele thema-avonden in de barren en clubs van Barcelona. Het is een gelegenheid om jezelf te vermommen en geintjes te maken over spoken, heksen en zombies voor één nacht.

In ieder geval, als je dat weekend in Barcelona bent, is de pret gegarandeerd, omdat er een aantal evenementen gepland zijn die je niet mag missen. Hier vind je ons programma en tips om een ontzettend leuk Halloween weekend te hebben in Barcelona!

Verander niet in een pompoen, wanneer de klok 12 uur slaat…

Als je een elegante avond wilt, dan is Halloween in Barcelona de ideale gelegenheid om langs een VIP te gaan. Tijdens deze twee dagen, organiseren de meeste hotels in Barcelona super exclusieve avonden… de gelegenheid om te genieten van de meest gehypte Halloween van je leven..

Als je in plaats daarvan los wilt gaan en de hele nacht wilt feesten, is er niets beters dan naar een speciale Halloween avond te gaan in een van de beste discotheken van de stad, zoals Shôko of Opium, deze organiseren elk jaar grote Halloween feesten aan zee.

image image image
Nocturna Festival Halloween 2010

Voor degenen er niet bekend mee zijn, Nocturna Festival is een enorm muziekfestival dat wordt georganiseerd ter gelegenheid van Halloween. Het vindt plaats in L’Hospitalet de Llobregat, net naast Barcelona. Entree is € 17 en geeft recht op het bijwonen van tientallen concerten die plaatsvinden in de nacht van 31 oktober, van 20 tot 6 uur in de ochtend. Daarnaast krijg je een gratis drankje per gekochte ticket. Voor meer gedetailleerde informatie over het 2011-programma, zie de officiële website.

Port Aventura

Ter gelegenheid van Halloween, biedt het themapark Port Aventura, een paar kilometer van Barcelona, speciale kortingen. Het is de manier om minder te spenderen en de kleintjes gelukkig te maken. Alle dagactiviteiten zijn gewijd aan Halloween. Voor meer informatie, zie de website van het Park.

image image
Dag van de doden vieren

Halloween op zijn mexicaans
Als je een ongekend Halloween wilt ervaren, dan is Barcelona de ideale plek! 1 november is ook de “Dag van de Doden,” een oude Mexicaanse traditie. Elk jaar wordt door Ruta de Altares een circuit van bars, winkels en galaries samengesteld om de avond in Mexicaanse stijl te vieren. Ook zijn er lekkere Mexicaans gerechten. Het is een goed idee, omdat je zo ook Halloween kunt vieren in Barcelona en tegelijkertijd de Mexicaanse cultuur kunt ontdekken. Voor meer informatie, zie de Blog van de associatie.

image image
Het Dodenbrood

Het Pan de Muerto is een brood op basis van brioche deeg overgoten met suiker en vaak op smaak gebracht met oranjebloesem of sesam. Het is een Mexicaanse specialiteit die je op 1 november kunt kopen in Barcelona, op de Dag van de Doden.

Lees hier het recept om je eigen dodenbrood te maken!


Dodenbrood door El Gran DeeMexicaanse specialiteit: dodenbrood door zerethv

La Castanyada

Als je besluit om Halloween door te brengen in Barcelona, is dit de gelegenheid om de Catalaanse traditie van La Castanyada of “Kastanje Feest” in het Nederlands, te ontdekken en te waarderen. Het is een gewoonte dat de Catalanen op 1 november gepofte kastanjes op straat kopen. Op veel plaatsen in Barcelona, organiseren banketbakkerijen loterijen waarmee je gekonfijt fruit en Panellets kunt winnen, een Catalaanse specialiteit van marsepein.

Hoe zorg je voor de perfecte Halloween in Barcelona?

A) Kleding
¡ Zonder een kostuum, zou Halloween niet zijn wat het is! Dus als je je Dracula kostuum thuis vergeten bent of je het gevoel hebt te volwassen te zijn voor je Batman kostuum, kun je altijd terecht bij een van de kostuumwinkels in Barcelona, zoals: Party Fiesta (op La Maquinista, 08030 Barcelona) die veel ideeën en items aanbiedt voor de Halloween nacht. In deze winkel vind je tal van kostuums en grappige artikelen.

Halloween in Barcelona verkleden en feesten! image

B) De make-up
Een geweldige winkel: Gòtic Maquillatges (Torrent de L’Olla 50 Barcelona, 08012). Deze winkel is sinds 1932 gespecialiseerd in de vervaardiging en de import van make-up. Op de planken vind je de beste merken poeder, mascara, wenkbrauwen, protheses, tatoeages… alles wat je nodig hebt voor een speciale Halloween look. Bovendien geven de verkopers advies en geven ze je een aantal trucs om je zonder problemen op te maken.
Op dit blog (in het Engels) vind je ook veel tips om je kinderen op te maken.

3) De decoratie
Als je besluit om een klein Halloween feestje thuis in Barcelona te vieren, wil je waarschijnlijk al je vrienden versteld laten staan met een verbluffende inrichting. Dit krijg je voor elkaar door te winkelen bij Festa a Mida (Pintor Serra Santa, 8, 08860 Castelldefels). Je hoeft alleen na te denken over het soort feest dat je wilt geven, en “Festa a Mida” doet de rest: speciale decoratie, aangepast gebak, spelletjes … Alles om je huis te transformeren in het landhuis van de horror!

Halloween decoratie door Daveynin Halloween decoratie door Yoidore Tenshi

Goed, ik denk dat je alle mogelijkheden hebt om echt van de nacht van Halloween in Barcelona te kunnen genieten! Als je andere goede ideeën hebt, suggesties, of als je vragen hebt, aarzel dan niet om jouw commentaar achter te laten.

Dat je een onvergetelijke nacht door mag brengen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here